Κορνίζες για φωτογραφίες

5 Tips στις κορνίζες για φωτογραφίες

 

Κορνίζες για φωτογραφίες κάθε τύπου

 

Χειροποίητες κορνίζες για φωτογραφίες  σε μεγάλη γκάμα

 

Μπορούμε να αναλάβουμε την κατασκευή κορνίζας για τις φωτογραφίες σας, όσον αφορά κορνίζες για φωτογραφίες. Διαβάστε αυτό το άρθρο, στο οποίο θα βρείτε 5 συμβουλές για την επιλογή της κατάλληλης κορνίζας για τις φωτογραφίες σας!

5 Tips για να επιλέξετε κορνίζες για τις φωτογραφίες σας

 

1. Μέγεθος

κορνίζες για φωτογραφίες

κορνίζες για φωτογραφίες

Το μέγεθος αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στην επιλογή κορνίζας. Αυτό, είναι το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσετε για κάθε σχέδιο. Εάν γνωρίζετε το μέγεθος της φωτογραφίας σας, μπορείτε να αρχίσετε να υπολογίζετε τις διαθέσιμες επιλογές της κορνίζας. Κορνίζες για φωτογραφίες τυπικού μεγέθους (όπως A4, A3) ταιριάζουν σε ένα έτοιμο πλαίσιο, ενώ άλλα μεγέθη απαιτούν προσαρμοσμένο πλαίσιο. Αυτή είναι και η εξειδίκευση της εταιρείας μας.

Από το μέγεθος θα καθοριστεί επίσης ο τύπος χύτευσης του σκελετού ( δηλαδή τα ξύλινα μήκη που απαιτούνται για την κατασκευή του σκελετού).  Ποτέ δεν θα συνιστούσαμε ένα πολύ μεγάλο πλαίσιο που χρησιμοποιεί μια λεπτή χύτευση – δεν θα είχε την απαραίτητη δομική αντοχή!

 

2. Εξαρτήματα

Κορνίζες για φωτογραφίες

Κορνίζες για φωτογραφίες

Εκτός από τη διαμόρφωση του πλαισίου θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε εάν θα συμπεριλάβετε μια βάση (δηλαδή το ένθετο κάρτας με περίγραμμα). Αυτό θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά ισχυρό όπλο στην φαρέτρα σας. Οι βάσεις δίνουν μία αίσθηση αναπνοής στον χώρο σας και εισάγουν μια ενδιαφέρουσα πτυχή του βάθους στο σχέδιό σας – δίνοντας έντονη έμφαση στο έργο τέχνης.

Απόδειξη αυτού; Πολλές κορυφαίες γκαλερί επιδιώκουν να έχουν πλατιά περιθώρια για να προσελκύσουν τα μάτια των επισκεπτών τους στη ζωγραφική στην καρδιά του πλαισίου.

Ακόμα, θα πρέπει να επιλέξετε τον προτιμώμενο τύπο υαλοπινάκων. Κάποια πλαστικά έχουν τις ίδιες ανακλαστικές ιδιότητες με το γυαλί. Είναι ασφαλέστερα και έχουν υψηλότερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. Τα ενυδρεία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κάποια συνθετικά πλαστικά λόγω της εξαιρετικής τους διαφάνειας, ακόμη και όταν έχουν πάχος πολλών ιντσών.

Εάν ετοιμάζεστε να κορνιζάρετε μια ελαιογραφία, θα συνιστούσα να μην συμπεριλάβετε τζάμια, καθώς μπορεί να καταλήξει να μουτζουρώσει το έργο τέχνης! Αντίθετα, προτιμήστε ένα πλαίσιο χωρίς τζάμι. Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό.

 

3. Προσανατολισμός

Κατά γενική παραδοχή, είναι καλύτερο ο προσανατολισμός της εικόνας σας (είτε είναι κατακόρυφος είτε οριζόντιος)  να είναι ανάλογος με τις διαστάσεις του τοίχου από τον οποίο σκοπεύετε να το κρεμάσετε. Εάν ο τοίχος είναι σχετικά ψηλός και στενός, συνιστούμε να κρεμάσετε κάτι σε πορτραίτο. Ομοίως, εάν ο τοίχος είναι αρκετά ευρύς, τότε θα συνιστούσαμε μια οριζόντια εικόνα. Έτσι, θα έχετε ένα πιο λογικό και άνετο οπτικά αποτέλεσμα.

Εάν οι κορνίζες για φωτογραφίες που έχετε να κρεμάσετε είναι πολλές, αλληλοσυνδέστε πολλές κορνίζες σε διάφορους προσανατολισμούς για να δημιουργήσετε έναν τοίχο εικόνας – όπως ένα τεράστιο παιχνίδι Tetris!

 

4. Υλικό

Προσέξτε ιδιαίτερα το υλικό που θα επιλέξετε για τις κορνίζες σας, καθώς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση και αίσθηση της τέχνης και του εσωτερικού σας. Ένα πλαίσιο αλουμινίου θα φαίνεται πραγματικά σύγχρονο και θα λειτουργεί πολύ καλά σε εμπορικά περιβάλλοντα και μοντέρνα σπίτια. Από την άλλη, τα ξύλινα κουφώματα έχουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο στυλ και την εμφάνιση, προσφέροντας μια σειρά από κλασικά, ρετρό και μοντέρνα εμφάνιση, ακόμη και “κιτς”. Τέλος, υπάρχουν ξύλινα κουφώματα που μιμούνται την παρουσία αλουμινίου και ξύλινων κουφωμάτων που θα κάθονταν περήφανα στους τοίχους της Εθνικής Πινακοθήκης.

Εάν η απόφαση φαντάζει πολύ δύσκολη για εσάς, ένα απλό μαύρο ή άσπρο ξύλινο πλαίσιο θα ταιριάζει στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους και φωτογραφίες.

 

5. Χρώμα

κορνίζες για φωτογραφίες

κορνίζες για φωτογραφίες

Πολλές διαφορετικές παράμετροι συμβάλλουν στην επιλογή του χρώματος του πλαισίου. Ποιο χρώμα θα συμπληρώσει την υπάρχουσα διακόσμηση σας; Με ποια χρώματα θα αναδειχθεί καλύτερα η εκτύπωσή σας; Θέλετε να κάνετε την κορνίζα ένα χαρακτηριστικό του έργου τέχνης σας ή θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο χαλαρό; Τι συμβαίνει; Πώς θα εμφανιζόταν η προσωπικότητά μου στο χρώμα;

Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα της βάσης, με το το πιο δημοφιλές χρώμα της βάσης να είναι το λευκό. Είναι ένα διακριτικό χρώμα που επιτρέπει στα μάτια σας να εστιάσουν στην εικόνα χωρίς την προσοχή να αποσπάται. Μην υποτιμάτε την επίδραση που μπορεί να έχει μια διπλή βάση στο τελικό αποτέλεσμα. Η εισαγωγή πολλαπλών επιπέδων στο σχεδιασμό μπορεί πραγματικά να δώσει στο σχέδιό σας έναν παράγοντα «wow».

Για παράδειγμα αν έχετε μια πεδιάδα με παπαρούνες, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με ένα κόκκινο πλαίσιο. Δημιουργήστε την αίσθηση ότι η εικόνα σας «βγαίνει» από το περιβάλλον της. Μπορείτε να πετύχετε εντυπωσιακά εφέ συνδυάζοντας τα χρώματα στην εκτύπωσή σας με το σχεδιασμό του πλαισίου σας.

 

6. Μοτίβο / φινίρισμα

κορνίζες για φωτογραφίες

κορνίζες για φωτογραφίες

Όσον αφορά το φινίρισμα των καλουπιών σας, οι επιλογές σας είναι ατελείωτες. Περίτεχνα, ζωγραφισμένα, χρωματισμένα, φυσικά βερνικωμένα, μουντά, βουρτσισμένα, αλλοιωμένα… Για κάποιες φωτογραφίες, η επιλογή είναι προφανής: αν κρεμάσετε σε τοίχο μια κλασική φωτογραφία, δοκιμάστε διακοσμητικές κορνίζες. Εάν έχετε ένα κομμάτι αρτ ντεκό, ένα λακαρισμένο πλαίσιο αποτελεί εξαιρετική και ταιριαστή επιλογή, καθώς θα συμπληρώσει την τέχνη. Μπορείτε επίσης να ταιριάξετε το φινίρισμα με το δωμάτιο στο οποίο σκοπεύετε να κρεμάσετε την φωτογραφία σας. Μια ταλαιπωρημένη κορνίζα από ξύλο μπορεί να φαίνεται υπέροχη στο μπάνιο σας, αλλά να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να σας περιορίσει εάν αποφασίσετε να μετακινήσετε την φωτογραφία σας!

Θέλετε να πλαισιώσετε μια αφίσα ή ένα έργο τέχνης; Τότε, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό βαμμένο ή χρωματισμένο ξύλινο πλαίσιο σε μαύρο, λευκό ή γυμνό δρυ. Αυτά τα απλά αλλά κομψά πλαίσια με μια απλή βάση θα δώσουν σε κάθε φωτογραφία μια κλασική εμφάνιση.

 


Που θα μας βρείτε?

 

Θα βρείτε την επιχείρησή μας στην Αγία Παρασκευή, στην οδό Ελβετίας 17.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ. 210 6018500 και 6936 01 9000

Βρείτε μας στο Facebook

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες

www.korniza.com

Παρέχουμε και υπηρεσία Home Delivery με την οποία ερχόμαστε

να πάρουμε το παζλ, του φτιάχνουμε την κορνίζα και σας το φέρνουμε πίσω!


 

Τι είπαν οι πελάτες μας για τις υπηρεσίες μας…

 

“Τύπωσα μια μεγάλη φωτογραφία σε ειδική διάσταση και βρήκα μια εξαιρετική λύση για κορνίζα. Φουλ εξυπηρέτηση και καλές τιμές!.”

Άρης, 23 ετών, Παπάγου

 

“Έφερα ένα puzzle το οποίο ήθελα να βάλω σε κορνίζα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Το κυριότερο είναι ότι είναι πολύ εξυπηρετικοί και ευγενικοί, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα.”

Θανάσης, 27 ετών, Γέρακας 

 

“Είχα πολλές φωτογραφίες του παππού μου και μου έφτιαξαν υπέροχες κορνίζες αντικέ! Στον ίδιο χώρο και πολλές επιλογές σε χρώματα και στυλ.”

Αποστολία, 42 ετών, Ψυχικό 

 


 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την επιλογή της κορνίζας

Κορνίζες τοίχου

 

Κορνίζες για παζλ

 

 

Μοιράστε αυτό το άρθρο
No Comments

Post a Comment