Μοντέρνο σκουλαρίκι από ασήμι whisperer

Μοντέρνο σκουλαρίκι από ασήμι “Whisperer”

Σκουλαρίκια  από ασήμι 925

Χειροποίητη δημιουργία από τον Austri Crux

Διαστάσεις: 2,5χ1,3 cm και μήκος κρέμασης 5,5 cm

Συνολικό μήκος: 9cm

Χρόνος προετοιμασίας αν δεν είναι ετοιμοπαράδοτο: 5 μέρες

Η επιστροφή είναι δεκτή εφόσον παραμείνει στην συσκευασία του

Συσκευασία για δώρο διαθέσιμη

50.00 inc. VAT

Μοντέρνο σκουλαρίκι από ασήμι “Whisperer”

Αυτό το προϊόν είναι ένα μοντέρνο σκουλαρίκι από ασήμι “Whisperer”. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τον Austri Crux. Ο εικαστικός εστιάζει στην κατασκευή μοναδικών κοσμημάτων από ασήμι με μοντέρνο σχεδιασμό.

Κύρια πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη είναι η παρατήρηση. Τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική καθώς και η ανάγκη του να ανακαλύψει το σύνολο. Το σύνολο εκείνο που ονομάζει Εαυτό.

Διαβάστε 5 λόγους για να φοράτε χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι

Τι είναι το ασήμι 925?

Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό ήδη από την προϊστορική εποχή στους λαούς που κατοικούσαν στη Μεσοποταμία, στον Ελλαδικό Χώρο, στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο.

Το σημερινό όνομά του το πήρε από τη λατινική λέξη argentum ή και την ελληνική αργυρός και είναι το μόνο χημικό στοιχείο από το οποίο ονομάστηκε ένα κράτος, η Αργεντινή

Ο άργυρος χρησιμοποιείται για να κατασκευασθούν κοσμήματα, νομίσματα, σκεύη τραπεζιού, κυρίως μαχαιροπίρουνα (τα οποία συλλογικά καλούνται ασημικά), φωτογραφικά φιλμ (όπου υπάρχει στα φωτοευαίσθητα αλογονούχα άλατα) και καθρέπτες. Η περιεκτικότητα σε άργυρο ενός κοσμήματος συνήθως μετριέται με τους «βαθμούς» που συμβολίζονται με °. Για παράδειγμα ένα κόσμημα 925° περιέχει 92,5 % άργυρο, ένα κόσμημα 950° περιέχει 95 % άργυρο και ούτω καθεξής.

Πηγή wikipedia

 

H προέλευση της λέξης Ασήμι…

Στην καθημερινή γλώσσα συνήθως λέγεται ασήμι. Η λέξη ασήμι προέρχεται από την έκφραση «άσημος άργυρος», που σημαίνει άργυρος χωρίς σήμανση. Ως προς την ετυμολογία της λέξης άργυρος, αυτή προέρχεται από την λέξη “αργός” της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το επίθετο “αργός” είχε την σημασία “λαμπερός”. Από την λέξη άργυρος προήλθε η λατινική λέξη argentum, και από αυτήν οι αντίστοιχη λέξη σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Πηγή: jewelpedia.com

 

Τι είναι το εικαστικό κόσμημα?

Το εικαστικό κόσμημα βρίσκει την καταγωγή του στο το κίνημα “Arts & Crafts Movement” στα μέσα του 1850 που προέκυψε από την προσπάθεια μεταρρύθμισης του σχεδιασμού και της διακόσμησης στη Μεγάλη Βρετανία στα μέσα του 19ου αιώνα. Ήταν μια αντίδραση ενάντια στη βιομηχανοποίηση και τη φτηνή-μηχανική απομίμηση διακοσμητικών στοιχείων. Οι άνθρωποι που υποστήριζαν το κίνημα “Arts & Crafts Movement” παρατήρησαν τα προβλήματα που δημιουργούσε η μαζική παραγωγή και προτίμησαν το γνήσιο και χειροποίητο.

Το κίνημα των Τεχνών και Χειροτεχνιών δεν προώθησε ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά υποστήριξε τη μεταρρύθμιση ως μέρος της φιλοσοφίας του και προκάλεσε μια κριτική στην βιομηχανική εργασίας. Καθώς οι σύγχρονες μηχανές αντικατέστησαν τους εργαζόμενους, οι υποστηρικτές των Τεχνών και Χειροτεχνιών ζήτησαν τον τερματισμό του καταμερισμού της εργασίας και προώθησαν τον σχεδιαστή ως τεχνίτη. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε και το σύγχρονο εικαστικό κόσμημα.

Βάρος 1 kg
Διαστάσεις 1 × 1 × 1 cm