Δαχτυλίδι μοντέρνο από ασήμι Crown

Δαχτυλίδι μοντέρνο από ασήμι “Crown”

Δαχτυλίδι από ασήμι 925

Χειροποίητη κατασκευή από τον Austri Crux

Το δαχτυλίδι ταιριάζει σε πολλά μεγέθοι αφού είναι αυξομειώμενο.

Διαθέσιμα μεγέθοι: 48 – 52 (περίπου 17-18 χιλ)
Η Κατασκευή κατά παραγγελία μεγέθους είναι δυνατή

Χρόνος προετοιμασίας αν δεν είναι ετοιμοπαράδωτο: 5 μέρες

Η επιστροφή είναι δεκτή εφόσον παραμείνει στην συσκευασία του

Συσκευασία για δώρο διαθέσιμη

45.00 inc. VAT

Δαχτυλίδι μοντέρνο από ασήμι “Crown”

Αυτό το προϊόν είναι ένα δαχτυλίδι μοντέρνο από ασήμι. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Austri Crux. Ο εικαστικός εστιάζει στην κατασκευή μοναδικών κοσμημάτων από ασήμι με μοντέρνο σχεδιασμό.

Κύρια πηγή έμπενευσης του καλλιτέχνη είναι η παρατήρηση. Τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική καθώς και η ανάγκη του να ανακαλύψει το σύνολο. Το σύνολο εκείνο που ονομάζει Εαυτό.

Διαβάστε 5 λόγους για να φοράτε χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι

Τι είναι το ασήμι 925?

Το ασήμι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ήταν γνωστό ήδη από την προϊστορική εποχή στους λαούς που κατοικούσαν στη Μεσοποταμία, στον Ελλαδικό Χώρο, στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο.

Το σημερινό όνομά του το πήρε από τη λατινική λέξη argentum ή και την ελληνική αργυρός και είναι το μόνο χημικό στοιχείο από το οποίο ονομάστηκε ένα κράτος, η Αργεντινή

Ο άργυρος χρησιμοποιείται για να κατασκευασθούν κοσμήματα, νομίσματα, σκεύη τραπεζιού, κυρίως μαχαιροπίρουνα (τα οποία συλλογικά καλούνται ασημικά), φωτογραφικά φιλμ (όπου υπάρχει στα φωτοευαίσθητα αλογονούχα άλατα) και καθρέπτες. Η περιεκτικότητα σε άργυρο ενός κοσμήματος συνήθως μετριέται με τους «βαθμούς» που συμβολίζονται με °. Για παράδειγμα ένα κόσμημα 925° περιέχει 92,5 % άργυρο, ένα κόσμημα 950° περιέχει 95 % άργυρο και ούτω καθεξής.

Πηγή wikipedia

 

H προέλευση της λέξης Ασήμι…

Στην καθημερινή γλώσσα συνήθως λέγεται ασήμι. Η λέξη ασήμι προέρχεται από την έκφραση «άσημος άργυρος», που σημαίνει άργυρος χωρίς σήμανση. Ως πρός την ετυμολογία της λέξης άργυρος, αυτή προέρχεται από την λέξη “αργός” της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Το επίθετο “αργός” είχε την σημασία “λαμπέρός”. Από την λέξη άργυρος προήλθε η λατινική λέξη argentum, και από αυτήν οι αντίστοιχη λέξη σε πολλές ευρωπαικές γλώσσες.

Πηγή: jewelpedia.com

 

Τι είναι το εικαστικό κόσμημα?

Το εικαστικό κόσμημα βρίσκει την καταγωγή του στο το κίνημα “Arts & Crafts Movement” στα μέσα του 1850 που προέκυψε από την προσπάθεια μεταρρύθμισης του σχεδιασμού και της διακόσμησης στη Μεγάλη Βρετανία στα μέσα του 19ου αιώνα. Ήταν μια αντίδραση ενάντια στη βιομηχανοποίηση και τη φτηνή-μηχανική απομίμηση διακοσμητικών στοιχείων. Οι άνθρωποι που υποστήριζαν το κίνημα “Arts & Crafts Movement” παρατήρησαν τα προβλήματα που δημιουργούσε η μαζική παραγωγή και προτίμησαν το γνήσιο και χειροποίητο.

Το κίνημα των Τεχνών και Χειροτεχνιών δεν προώθησε ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά υποστήριξε τη μεταρρύθμιση ως μέρος της φιλοσοφίας του και προκάλεσε μια κριτική στην βιομηχανική εργασίας. Καθώς οι σύγχρονες μηχανές αντικατέστησαν τους εργαζόμενους, οι υποστηρικτές των Τεχνών και Χειροτεχνιών ζήτησαν τον τερματισμό του καταμερισμού της εργασίας και προώθησαν τον σχεδιαστή ως τεχνίτη. Έτσι λοιπόν γενήθηκε και το σύγχρονο εικαστικό κόσμημα.

Βάρος 1 kg
Διαστάσεις 1 × 1 × 1 cm